hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Milyen egészségügyi fejlesztések lesznek?

Milyen egészségügyi fejlesztések lesznek a következő években? Ezt Vécsey László (Fidesz) kérdezte a parlamentben.

Fidesz: milyen egészségügyi fejlesztések lesznek a következő években?

Vécsey László (Fidesz) azt kérdezte a Parlamentben, hogy az erőforrás-minisztérium milyen egészségügyi fejlesztéseket tervez a 2014-2020-as európai uniós ciklusban. Megjegyezte, hogy az elmúlt években az egészségügyi intézmények 70 százalékában voltak felújítások.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár elmondta, fejleszteni tervezik a gyermeksürgősségi ellátást, a gyermek- és ifjúságpszichiátriai ágazatot, és nővérszállókat is fel akarnak újítani. Közölte: az elkövetkező egy-két évben több mint százmilliárd forint fejlesztési forrást kívánnak felhasználni.

MSZP: a vásárosnaményi kistérségben egy ügyeletes háziorvos jut több mint 30 ezer emberre

Tukacs István (MSZP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a vásárosnaményi kistérségben egy ügyeletes háziorvos jut több mint 30 ezer emberre. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár azt felelte: az elmúlt időszakban az alapellátásba a korábbinál 40 százalékkal több forrás jutott. Tukacs István konkrét felvetésére azt válaszolta: az említett kistérségi társulás döntött úgy, hogy a korábbi kettő helyett egy orvossal láttatja el a feladatokat.

 Jobbik: romokban az egészségügy

Rig Lajos szintén egészségügyi témában szólalt fel. Az ágazat szerinte romokban van, már a legkisebb eszközök beszerzése is komoly gondot jelent sok kórháznak, sőt, mondta, van, ahol már teára sem futja. Erre a kérdésre is az egészségügyi államtitkár válaszolt, közölve: tavaly jelentősen csökkent a kórházak adósságállománya. Az intézményrendszer előrébb van, mint egy évvel ezelőtt, fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink