hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Minden harmadik orvos csalódott

Az orvosok 13 százaléka szerint a betegek jobban hisznek a cikkeknek, mint nekik – derül ki a Foglaljonorvost.hu elemzéséből, melyet az Origo idéz.

Az orvosok 52 százaléka teljesen vagy többnyire elégedett a helyzetével, 48 százalékuk pedig abszolút nem vagy nem igazán. A megkérdezettek 20 százaléka szerint teljesen más az orvosi lét, mint amire számított az egyetemen. A megkérdezettek majdnem fele egy kicsit jobbra számított, de alapvetően elégedett a helyzetével, az orvosok 32 százaléka szerint sokkal rosszabb a helyzete, mint amire számított, közli a lap.

74 százalék azt állítja, hogy biztosan nem megy külföldre, vagy nem hiszi, hogy elmegy (de nem zárja ki), a többi megkérdezett biztos elmegy, illetve elmegy, ha lesz lehetősége.

Az orvosok 30 százaléka szerint gyakran nem valós problémával, vagy nagyon gyakran teljesen feleslegesen keresik fel őket a páciensek. Az orvosok 73 százaléka úgy értékeli, hogy a betegek elfogadják a diagnózist tőlük. Az orvosok 13 százaléka szerint a betegek jobban hisznek a cikkeknek, mint nekik – derül ki a többi közt az elemzésből, amely 100 fős, a teljes orvostársadalom tekintetében nem reprezentatív, online lekérdezéssel, 2015 decembere és 2016 januárja között készült kutatáson alapul, a Foglaljorvost.hu adatbázisa alapján.

(forrás: [origo])

cimkék

hirdetés

Könyveink