hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mit csinál egy egészségügyes, amikor ünnepel? (FRISSÍTVE: Nagy Bandó is rendel...)

Holnap zárva lesznek a rendelők, figyelmeztet honlapján az ÁNTSZ. Több szakmai érdekvédő pedig ágazatmentő demonstrációkra hív szerdára. Semmelweis Napot ünnepel az egészségügy.

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is. A szolgáltatók az ügyeleti rend szerint működnek, így például a háziorvosi rendelők bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát – emlékeztetnek az antsz.hu-n. Viszont munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a 06-80-20-11-99-es  zöld számon, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Nem engedünk a „tizenkettőből”!  - címmel az Országház elé várja támogatóit a szakdolgozói kamara. Követeléseikről, és egy kisebb programváltozásról a honlapjukon írnak. Ők délután kettőtől a közelben, a Jászai Mari téren gyülekeznek.

Ugyancsak kettőtől indul a demonstráció a József nádor téren, a Szegény Kórháznál, ahova a rezidensszövetség honlapjának írása szerint az ágazat összes dolgozóját várják.

 

FRISSÍTÉS (2016.06.30. 09:57):
Ma déltől beszélgetős rendelést tart a József nádor téri sátornál Nagy Bandó András – írja a Népszava.  Közben töltődik a szerdai "fellépésre", azaz az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség demonstrációjára, ahol ő is beszédet mond. Hogy miért? "Úgy éreztem, Mária egyedül van, magára maradt, sem ismert személyiségek, sem hirtelen sikeressé lett celebek nem mutatkoztak mellette" - utalt a nepszava.hu cikkében az ágazat tiltakozó akcióit elindító fekete pólós nővérre, Sándor Máriára.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink