hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Műtétek maradnak el – Frissítve: az intézet közleménye

A Népszabadság értesülése szerint szakemberhiány miatt maradnak el a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

A beavatkozások azért maradnak el, mert nincs műtősnő – írja a Népszabadság. 

Az Amerikai úti intézet a harmadik legnagyobb idegsebészeti központ Európában. Évente négyezer fekvő beteget látnak el, köztük a legsúlyosabb koponyasérüléseket, bonyolult agy- és gerincműtéteket is itt végzik.

A Népszabadságnak a betegek arról panaszkodtak, hogy sorra mondják le a kórház orvosai a műtéti időpontokat. A kórház egyik orvosa azt mondta: a műtétek leállása miatt napok óta nem tudnak a betegeknek és a hozzátartozóiknak mit mondani, akik egyre türelmetlenebbek. Volt olyan beosztott is, aki arról beszélt, hogy a műtősnők pótlására rezidenseket küldtek az operáló orvosok mellé.

A folytatásért kattintson a nol.hu-ra.

Frissítve!

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet közleményt adott ki, melyet az alábbikaban változtatást nélkül adunk közzé:

A vélt késedelem magyarázata az ellátás kompromisszum mentes minősége.

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) saját szakterületén hazánk egyik vezető egészségügyi ellátója.

Rendkívül specializált és úttörő munkánkhoz elengedhetetlen, hogy minden munkatársunk folyamatos továbbképzésben és oktatásban részesüljön, új munkatársaink pedig mielőbb minél jobb felkészítést kapjanak.

A Betegeink és saját magunk által támasztott elvárásoknak kizárólag úgy tudunk megfelelni, ha mindennapi munkánk szervezése során az emberi erőforrás fejlesztésére is megfelelő hangsúlyt helyezünk, valamint ha munkatársainknak megfelelő időt biztosítunk a pihenésre, hogy munkájukat képességeiknek megfelelő magas színvonalon végezhessék.

Noha a nyári hónapokban mindezen szempontok összeegyeztetése különösen nehéz, intézetünk soha nem fog olyan műtétet vagy beavatkozást elhalasztani, amely késlekedés Betegünket veszélyeztetné. Mindehhez folyamatosan egyeztetünk munkatársainkkal, a társintézményekkel, a sürgősségi betegellátás irányítással, szakmai szervezetekkel, valamin a fenntartó ÁEEK-kel, de mindenekelőtt Betegeinkkel és hozzátartozóikkal.

Tudván, hogy a fenti nehézségekkel valamilyen mértékben minden egészségügyi szolgáltatónak szembe kell néznie, a magunk és az egészségügyi ellátórendszer többi szereplője nevében is, megértést és türelmet és támogatást kérünk mindazoktól, akik a rájuk váró beavatkozás akár rövid távú késedelme miatt is elégedetlenséget éreznek, mert a vélt késedelem magyarázata az ellátás kompromisszummentes minőségében rejlik. Intézetünk a volumenkorlát keretein belül elmaradás nélkül teljesíti feladatát. A nyári hónapokban is a sürgősségi eseteken túlmenően is folytat programozott beavatkozásokat.

Végezetül, ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, kitartását és támogatását – mind az intézetünk falain belül, mind pedig azon túl – akik lehetővé tették és támogatták, hogy intézetünk jelenlegi pozícióját a klinikai idegtudományokban és a hazai betegellátásban elérhesse.

 

 

 

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink