hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Tulassay Tivadar egészségügyi miniszter lehet

Négy tárcavezető távozhat, de hat új jöhet

Minden második jelenlegi miniszter távozhat a kormányból a következő fél évben - írja a Népszava

A lap úgy tudja, a Magyarország EU-s elnöksége utánra várható személycserékkel együtt jár majd a kabinet több lépcsős átszervezése is. Radásul a folyamat végére nyolcról tízre nőhet a tárcák száma, mert önálló pénzügy- illetve egészségügyi minisztérium alakulhat.

Az értesülések szerint távozik Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Martonyi János a külügyi-, Fellegi Tamás a fejlesztési- és Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca irányítója. A kormány átalakításáról szóló híreket hivatalosan eddig cáfolták; Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes tegnap sem tudott ilyesmiről.

"Nem egyszerű, fejcserékkel is járó "éves értékelés" várható a nyár végén a kormány munkájáról, hanem értesüléseink szerint a kabinet struktúrájának átszervezése, mellyel az Orbán-kormány kénytelen lesz részben elismerni a nyolc csúcsminisztériumra épülő rendszer kudarcát. Úgy tudjuk, a kormányzati munka - Orbán Viktor kormányfő által előre jelzett - egyéves értékelése és az ezzel járó változások taktikai okokból a nyár végére maradnak. Így a már sejthető, ám eddig mindannyiszor cáfolt várható személycserék is, hiszen információink szerint ezekkel a kormányfő mindenképpen megvárja Magyarország uniós elnökségének június végi lezárását." A Népszava szerint a júliustól kezdődő folyamat során távozó miniszterek cseréje nem egyszerre történik majd, hanem az év végéig több lépcsőben.

A lap szerint az idén 72 éves Réthelyi Miklós tényleges nyugdíjba vonulásával - beismerve a csúcstárca csődjét - Orbán Viktor visszaadja az egészségügyi minisztérium önállóságát. "Úgy tudjuk, utóbbi vezetésére már több "jelentkező" is van, köztük Tulassay Tivadar orvos-akadémikus, a Professzorok Batthyány Körének tagja, de tőle és Réthelyitől eltérően nem feltétlenül orvos végzettségű miniszter-esélyesek is akadnak. Információink szerint a távozását fontolgató Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár "gondja" így megoldódik, ő nem is akar miniszter lenni."

Ha valaki arra pályázik, hogy rövid időn belül kormánytag legyen, ki kell ábrándítanom. A miniszterelnök nem tervezi, hogy átalakítsa a kormányát, semmilyen oka nincs erre" – reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

(forrás: Népszava, m1, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés