hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nem írja át a kórházi menüt az e heti húsfrász

Egyelőre nem írják át a közétkeztetési és a kórházi menüket a WHO intése miatt, miszerint a túl sok feldolgozott hús hozzájárulhat egyes daganatos betegségek kialakulásához – írja a NOL.

Az onkológiai intézetben füstölt húst nem adnak a betegeknek, de feldolgozott vörös húsból naponta öt dekát kaphatnak, tőkehúsból napi tizet. A húsok kétharmada szárnyas, 7-10 naponként halat is készítenek a fekvőbetegeknek. Az étlapon van szárnyasmájkrém, virsli, grillezett és sült hús. A már meglévő daganat „viselkedését” nem befolyásolja az étkezés, a betegség annál sokkal gyorsabb lefolyású, minthogy a káros élelmiszerek kifejthetnék hatásukat – nyilatkozta a Népszabadságnak több onkológus. A daganat évtizedes és összeadódó toxikus hatások nyomán alakul ki, a kórházban a diéta értelme már csekély lenne.

Az egészséges emberek számára kiadott táplálkozási ajánlások irányadóak a betegeknél is – mondta a lapnak Kiss István professzor, a Pécsi Egyetem népegészségtani intézetvezetője. Hozzátette még: a kezelés alatt álló betegek esetében nagyon fontos a megfelelő és jó minőségű fehérjebevitel, kismértékben a húsfogyasztás sem tiltott – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink