hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nem tették őket érdekeltté

A Magyar Idők cikke dr. Cserháti Pétert idézi, aki szerint a kórházak nem érdekeltek az egészség helyreállításában. A rehabilitáció helyzetéről szól az írás. 

Legyen szó balesetet szenvedett, agyvérzésen vagy szívinfarktuson átesett betegekről, a rehabilitációra szorulók közül még mindig nem mindenki jut hozzá ehhez az ellátáshoz Magyarországon. Ennek szemléletbeli és anyagi okai is vannak, a rehabilitációs szakemberek azonban azon dolgoznak, hogy a helyzet itthon is érdemben változzon, olvasható a Magyar Időkben.

A rehabilitációs ellátás ma Magyarországon még nincs azon a szinten, mint Nyugat-Európában – idézi Cserháti Pétert a Magyar Idők. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatója, aki a közelmúltban még miniszteri biztosként irányította a rehabilitációs ellátás fejlesztését, azt mondja: míg nálunk az egészségügyi kiadások aktuá­lis egyensúlya a fő szempont, Nyugaton hosszabb távra gondolkodnak, és arra törekszenek, hogy akinek és amennyire csak lehet, minél gyorsabban helyreállítsák az egészségét. Hazánkban eközben a közelmúltban is gyakori volt, hogy a neurológiai, ortopédiai, reumatológiai és egyéb osztályok mellett egyfajta „pufferként” működtek a rehabilitációs osztályok, ahelyett, hogy azokat a beteg komplex ellátásának részeként értelmeznék.

A teljes cikkért kattintson a magyaridok.hu-ra.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink