hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Németország gyorsítja az egészségügy digitalizálását

A Németország törvénnyel és az orvosok anyagi ösztönzésével  kívánja előmozdítani az egészségügyi rendszerben a digitalizálást – írja az eski.hu.

2016-17-ben a kórházak az elektronikus zárójelentések létrehozásáért fekvőbeteg kezelési esetenként 1 euró, a szerződéses orvosok és intézmények pedig azok beolvasásáért 50 cent díjat kapnak. 55 cent díjjal jutalmazzák az elektronikus adatok biztonságos továbbítását a szerződéses orvosok és intézmények részére. A sürgősségi adatok generálását és aktualizálását 2018. január 1-től szintén díjazzák. 2018. július 1. után egy százalékkal csökkentik azon orvosok finanszírozását, akik nem biztosítják praxisukban a törzsadatok menedzsmentjét.

2016. június 30-ig az orvosi praxisok, kórházak és kötelező betegbiztosítók telematikai infrastruktúrájának országos szinten késznek kell lenni az elektronikus egészségügyi kártya alkalmazásával a biztosítottak törzsadatainak online ellenőrzésére és aktualizálására.


2016. október 1-től a gyógyszeres terápiák biztonságának javítása érdekében, azok a betegek, akik legalább 5 vényköteles készítményt szednek, igényt tarthatnak a háziorvos által elkészített, kezdetben papíralapú egységes gyógyszerelési tervre. A telematikai infrastruktúra kiépülése után a gyógyszerelési tervnek az elektronikus egészségügyi kártya használatával már elektronikus formában is elérhetőnek kell lennie. A tervben minden vényköteles és OTC készítményt, a készítmény felhasználására vonatozó tudnivalót és azokat az orvostechnikai eszközöket is dokumentálni szükséges, melyek a beteg gyógyszerelése szempontjából relevánsak. A háziorvosok a tervek elkészítéséért nem kapnak extra díjazást – olvasható az eski.hu-n.  

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

cimkék

hirdetés

Könyveink