hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Népszerűek voltak a zenész egészségügyi adatai

Meglepő eredményre jutott egy hozzátartozó, akinek ötlete alapján lekérték, hogy az egyik közismert beteg egészségügyi kartonjaiban hányan tukáltak a pécsi klinikán – írja a Bors.

Lekérték, kik és hányszor nyitották meg a Kozsó leleteit tartalmazó mappákat azon a pécsi klinikán ahol néhány héttel ezelőtt műtötték – értesült a lap. Úgy tudják, hogy kórházba kerülése óta közel háromszáz alkalommal nézték meg a róla szóló „egészségügyi híreket” a nyilvántartó rendszerben.

– Az elmúlt hónapban a PTE Klinikai Központ egyes egységeiben valóban történtek jogszerűségében kétséges adatlehívások az eMedSol egészségügyi dokumentációs rendszerből – idézik az egyetem reakcióját. – Az ügy apropóján a klinikai központ az elmúlt hetekben többször és széles körben hívta fel orvosai és szakdolgozói figyelmét, fókuszba állítva a jogszerű és etikus egészségügyi adatkezelést. Bár tudomásunk szerint az érintett betegről releváns információ nem került ki az intézmény falain kívülre, a központ belső vizsgálatot rendelt el az ügyben és a bebizonyosodott jogosulatlan adatkezelést szankcionálni fogja – idézik válaszukat a borsonline.hu-n.

(forrás: Bors)

cimkék

hirdetés

Könyveink