hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Népszerűvé válhat a magánbiztosítás

Jövőre várhatóan minden eddiginél elterjedtebb lesz a cégek körében a magán egészségbiztosítás, mint adómentes béren kívüli juttatás – jósolja a Biztosítási Szemle.

A jogszabályi változások és a társadalombiztosítási ellátással szembeni elégedetlenség miatt egyre többen választhatják majd a magán egészségügyi szolgáltatásokat – jövendöli a Biztosítási Szemle. Már most is közel 1,5 millió cafeteriában részesülő munkavállaló van, és ha a munkaadók még több lehetőséget látnak ebben a juttatásban, akkor az a piacon robbanásszerű növekedést hozhat a szakértők szerint, ugyanis 2017-től a cégek adómentes juttatásként vásárolhatnak csoportos vállalati egészségbiztosítási csomagokat.

Emellett a GKI Egészségkutató Intézet felmérése szerint az elmúlt évtizedben 30 százalékról 37 százalékra (több mint 700 milliárd forintra) nőtt a magánfinanszírozás aránya az egészségügyi rendszer forrásaiban.

„A növekedés elsődleges oka, hogy az elmúlt években egyre többen választották a magán egészségügyi szolgáltatásokat a társadalombiztosítási ellátás színvonalának rohamos csökkenése miatt. Az egészségbiztosítási terület és a biztosítási szolgáltatások hátterét létrehozó magán egészségügyi intézmények térnyerése és fejlődése már egy ideje megfigyelhető. A különböző (MABISZ, portfolio.hu) konferenciákon a közelmúltban egyértelműen vezető témává vált a magán egészségbiztosítás, mint a legdinamikusabban fejlődő és fejleszthető ágazat” – mondta Bartha Zoltán, a Biztosítárs Magazin alapító főszerkesztője, az Egészségbiztosítási Almanach könyv szerzője.

hirdetés

Könyveink