hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Névsorolvasás: kiválasztották a kórházak új főigazgatóit

Megszületett a döntés az első körben államosított fővárosi és megyei kórházak főigazgatói pályázatairól. Információink szerint vidéken szinte minden korábbi vezető a helyén marad, a fővárosban viszont meglehetősen sok helyen kerül sor váltásra.

Az első körben államosított, korábban önkormányzati tulajdonban lévő megyei kórházak élén információink szerint alig történt változás. Úgy tudjuk a korábbi főigazgató pályázata nyert Miskolcon (Csiba Gábor), Győrben (Tamás László János), Zalaegerszegen (Csidei Irén), Szekszárdon (Muth Lajos), Kaposváron (Repa Imre), Szentesen (Várkonyi Katalin), Székesfehérváron (Csernavölgyi István), Kecskeméten (Svébis Mihály), Gyulán (Kovács József) Salgótarjánban (Bercsényi Lajos) és Szolnokon (Bene Ildikó).  Medgyassay Balázs vezetheti tovább a farkasgyepüi tüdőgyógyintézetet, míg Bálint Beatrix a deszki mellkasi betegségek szakkórházát. Értesülésünk szerint új főigazgató lesz viszont a tatabányai Szent Borbála Kórházban (Fain András) illetve az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban (Pák Gábor). Egy ideig még Baráth Lajos marad a makói kórház főigazgatója, de itt nyilván új pályázatot írnak ki, ha a terveknek megfelelően az intézmény integrálódik a hódmezővásárhelyi kórházba.

A fővárosi kórházak esetében, úgy tudni, már nagyobb volt a mozgás, bár a Péterfy Sándor utcai Kórházat változatlanul Sásdi Antal, az újpesti Károlyit Bocskai Tamás, a Szent Imrét Bedros J. Róbert, míg az Uzsoki utcait Golub Iván főigazgatja. Bors Katalin is marad a visegrádi rehabilitációs kórház élén. 

Információink szerint az Egyesített Szent István és Szent László élére Müller Péter kerül, a Heim Pál Gyermekkórházat a jövőben Nagy Anikó irányítja, a Szent János Kórház élére visszatér a korábbi főigazgató, Kázmér Tibor, a Jahn Ferenc vezetője Ralovich Zsolt lesz, míg a Központi Stomatológiai Intézeté Kivovics Péter. A Nyírő Gyula Kórház élére – tekintettel arra, hogy vélhetően itt kap helyet az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet – Németh Attila, az Országos Pszichiátriai Központ szakmai igazgatójának pályázatát fogadták el.

Ami Pest megyét illeti, Fülöp Rudolf marad a törökbálinti tüdőgyógyintézet élén, akárcsak Göböl Zsolt a Szent Rókus Kórház főigazgatói tisztségében. Új pályázatot írnak ki viszont az ugyancsak Pest megyei Flór Ferenc Kórház illetve a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház esetében. Míg az előbbit megbízott főigazgatóként újra pályázta Trombitás Zoltán, ugyan ő megcélozta a Bajcsy vezetői tisztségét is. Lapunk információja szerint az erős Fideszes támogatottsággal rendelkező Trombitás nem szíve csücske az államtitkár(ság)nak, a huzavona állítólag ezzel magyarázható. Mindkét helyre új pályázatot írnak ki.

Eldőlt viszont négy, első körben államosított Pest megyei rendelőintézet pályázata is. Változás Gyömrőn (Molnár Csaba Imre) és Nagykátán (Saliba Gebrail) lesz, Szigetszentmiklóson (Bakonya Mária) és Monoron (Raffay István) maradnak a korábbi vezetők.

A legtöbben egyébként a Jahn Ferenc Kórház vezetői posztját célozták meg, ide 11 pályázat érkezett, a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Szent János Kórház hat, s a Nyírő Gyula Kórház ugyancsak hat jelentkezővel, míg a harmadik a Heim Pál Gyermekkórház négy pályázóval.

Ami a gazdasági társasági formában működő kórházakat illeti, a debreceni Kenézy Kórház nonprofit kft. ügyvezetője változatlanul Lampé Zsolt marad, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding esetében viszont  a szervezethez tartozó tagkórházak – nyíregyházi, mátészalkai, nagykállói intézmények - igazgatói posztját pályáztatják meg.

Horváth Judit
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink