hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán-kormány: év végén jönnek a minisztercserék?

Nyáron menesztheti Orbán Réthelyi Miklóst

Szócska is megy?

Lehet, hogy Réthelyi Miklósnak már nyáron megköszöni a munkáját Orbán Viktor, noha a miniszterelnök – fideszes források szerint – 2011 végéig eredetileg nem tervezett minisztercseréket - írja a Népszabadság.

A lap szerint Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár széke is inog, de úgy tudják, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár sem marad a ciklus végéig. Szócska Miklós neve is újra felmerült, a Népszabadság úgy fogalmaz: "a Fidesz-frakció elégedetlen, mert „nem elég operatív”. Hiányolják nála a határozott intézkedéseket is."

A lap úgy tudja, elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat, mivel a tárca „Réthelyi Miklósnál dinamikusabb minisztert kíván meg, ha megvalósulnak a nagy szerkezeti reformok az egészségügyben, oktatásban”. (Orbán Viktor először Lázár Jánost szemelte ki a humán tárca vezetésére, de a hódmezővásárhelyi polgármester a frakcióvezetést választotta.)

"Amikor Orbán Viktor megalakította kormányát, fideszes források szerint a minisztereknek jelezte: felkérésük 2011. december 31-ig szól „biztosan”, félidőben lehet szó kormányátalakításról. Orbán Viktor már 2009-ben azt mondta: bárki nyeri is meg a választást, válságkezelő kormányt kell alakítania. A Baross Gábor Társaság fórumán jelezte: az első egy-másfél év rendkívül kemény lesz, „megkophat a kezdő csapat”. Ezért olyanokat keres minisztereknek, akik számára nem fontos a népszerűség."

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink