hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Öt évet kapott a kreatív mentőkre támadó részeg sérült

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a hajdúdorogi férfit, aki egy mentőautóban ittasan rátámadt a mentőápolóra, közölte a bíróság sajtótitkára.

A bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt küldte börtönbe s tiltotta el a közügyektől hat évre. Figyelembe vették azt is, hogy a vádlott megbánt atettét és bocsánatot kért a sértettől, aki ezt el is fogadta.

A férfihez 2014. április 19-én késő este riasztották a mentőket, ugyanis egy hajdúdorogi presszó előtt ráesett egy biciklitárolóra és megsérült. A szemtanúk szerint olyan ittas állapotban volt, hogy egymaga lábra sem tudott állni.

A mentősök a fejsérülttel Debrecenbe, a Kenézy kórházba indultak. A férfi menet közben folyamatosan ki akarta kapcsolni a biztonsági övet, de ezt az ápolónak akkor sikerült meggátolnia.

Amikor a mentős úgy látta, hogy a férfi lenyugodott, leült az autóban vele szemben. A férfi azonban Hajdúböszörmény határában hirtelen kicsatolta a biztonsági övét, a zsebéből elővett egy 15 centiméter hosszú csavarhúzót és az ülésből felugorva, dulakodni kezdett az ápolóval. A mentős, hogy elhárítsa a támadást, a maga elé emelt mentőstáskát a vádlott mellkasához nyomta és úgy próbálta távol tartani magától. Közben szólt a mentőautó vezetőjének, hogy álljon meg. Amikor a jármű megállt, az ápoló kiugrott a kocsiból és a vádlottra zárta az ajtót. A mentősök bekapcsolták a kocsiban a fűtést, a meleg hatására a vádlott újra bódult állapotba került, így a rendőrök kiérkezéséig sikerült az autóban tartaniuk. A mentőápoló - gyors reakciójának köszönhetően - a támadás során nem sérült meg – számol be az esetről az MTI.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink