hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Pénzt nyerhetnek a szórakoztató gyógyításhoz

Kereken hétmilliárdos pályázatot írtak ki a magyarországi  a gyógyhelyek turisztikai fejlesztésének támogatására – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azok a helyi önkormányzatok, ahol az ÁNTSZ Országos Tisztiorvosi Hivatala által nyilvántartásba vett gyógyhelyek vannak, konzorciumi formában is van lehetőség pályázni - hívta fel a figyelmet az államtitkár. Az elnyert támogatásból a természetes gyógytényezőt - például gyógyvíz, gyógybarlang, gyógyiszap - kiegészítő, a turisztikai szezont meghosszabbító, egész évben működő turisztikai termékek, szolgáltatások fejlesztésére van lehetőség.

Minimum 300 millió, maximum 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet el az a fejlesztés, amely a helyszín egyediségére építő innovatív attrakciófejlesztést, vagy a turistafogadás látogatóbarát feltételeinek létrehozását, vendégfogadó terek kialakítását tűzi ki célul. Támogatható továbbá a nemzetközi vonzerővel rendelkező, a helyszín történelméhez, hagyományaihoz kapcsolódóan rendszeresen megrendezendő kulturális, művészeti rendezvények, fesztiválok lebonyolítására alkalmas infrastrukturális feltételek fejlesztése.

Rákossy Balázs fontos szempontnak nevezte, hogy a gyógyhely célcsoportjának igényeihez kapcsolódó, aktív kikapcsolódást célzó szolgáltatások, illetve a gyógyhely jellegéhez, gyógyászati profiljához igazodó garantált programok jöjjenek létre. A felhívásra a támogatási igényeket 2016. január 5-től 2018. január 5-éig lehet majd beadni.

(A pályázati kiírást itt érheti el.)

 

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink