hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Pluszpénzzel is nagyok a kórházi gondok

A jövő hét közepén átutalja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a kórházak 27,5 milliárd forintos támogatását - írja a Népszava.

Kérdés viszont, hogy a szétosztható összeg mire elegendő, hiszen az intézményeket tömörítő szövetségek rendszeresen arról beszélnek: év végéig akár 100 milliárd forintot is elérhet az adósságállományuk. Azt nem tudni, jelenleg mekkora összeget görgetnek maguk előtt az intézmények, a lejárt számlák összege júniusban csaknem 40 milliárd volt. A következő - kötelező - adatjelentés pontos adatait már nem hozta nyilvánosságra a szaktárca, a szakma csaknem 80 milliárd forintra tippelte az összadósságot akkor.

A Népszava úgy tudja, jelenleg tart a harmadik negyedéves adósságfelmérés, ezért csak január elején szembesülhet majd a nyilvánosság azzal, 2010 végéig milyen mértékű tartozást halmoztak fel az egészségügyi intézmények.

Újabb bizonytalanság a főváros esetleges ellenállása az államtitkárság elképzeléseinek. Hétfőn találkozott Tarlós István a tizenkét fővárosi kórház főigazgatójával. Információink szerint a főpolgármester kikérte a szakemberek véleményét a Semmelweis vitairatról, illetve a tervezett fővárosi kórházholdingról is. Nyilvánosan Tarlós máig nem foglalt állást e kérdésben, ám Pesti Imre egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes már a fővárosi közgyűlés elé terjesztette a holdingosítás folyamatát megindító javaslatcsomagot.

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés