hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Professzorok Batthyány Köre: nem kellenek központosító kaptafák!

A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna, véli a Professzorok Batthyány Köre.

Meggondoltabb átszervezéseket!

Küszöbön áll a kormányzat háttér- és segédszervezeteinek átalakítása az olcsóbb államigazgatás érdekében.  Az átszervezés eredetileg 70 szervezetet érintett volna, és ha néhány talán kikerült is a körből, akkor is igen átfogó.

Az emberek tapasztalatai ezen  intézményekkel kapcsolatban vegyesek. A szervezetek a háttérben nyomást gyakorolnak  önállóságuk, önkormányzatiságuk megszüntetése ellen, az előtérben pedig a hagyományok megőrzése mellett, az államosítás, központosítás, a "Klik-esedés" ellen érvelnek. Mi féltőn intjük óvatosságra a kormányt. Nehéz elképzelni, hogy a központosító kaptafák valamelyikére minden szervezet ráhúzható. Olyan fontos szervezetek vannak terítéken, mint az Országos Egészségpénztár és a területi Nyugdíjfolyósító
Igazgatóságok, vagy mint a merőben másfajta feladatú Magyar Földtani és Geofizikai Intézet. Láttunk már olyat, hogy egy bürokráciacsökkentési kísérlet az utólag szükségessé váló korrekciók miatt a bürokrácia növekedéséhez vezetett, különösen, ha a szakmai vélemény ellenében hajtották végre. Az is megfontolandó, hogy a hirtelen végrehajtott változtatások megrendítik a jogrendszert. A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna.

Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink