hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Még raktárban avulnak a a mentők tabletjei

Három év után a mentők ismét megkísérlik, hogy használatba vegyék a papíron egyszer már szolgálatba állított „intelligens fedélzeti terminálokat”, írja a NOL.

A többnyire csak mentésirányítási rendszernek emlegetett uniós fejlesztésnek az volt a célja, hogy gyorsuljon a segítségnyújtás azáltal, hogy a helyszínen dolgozók, a mentésirányítók, valamint a kórház állandó internetes kapcsolatban áll egymással a mobil számítógépek segítségével.

Az elmúlt nyolc évben három főigazgató is menedzselte az uniós pályázatokat. Ezt a projektet még az előző főigazgató, Burány Béla vezetése alatt 2014. november 30-án jelentették készre. Az új mentésirányítási központ valóban elkészült, ám az informatikai rendszer csak döcögve működik, és az egésznek értelmet adó tabletekkel a mai napig nem szerelték fel a mentőket. Az uniós pénzből vásárolt gépek megvannak – három éve várnak bevetésre a raktárban. Tavaly Nógrád megyében zajlott próbaüzem, de annak eredményei soha nem kerültek nyilvánosságra.

Máté Gábor főigazgató a lapnak adott nyilatkozatában azt mondja: a tabletek még idén az autókba kerülnek, egy-két évet még biztosan tudják majd használni azokat. Most a szoftverfejlesztők azon dolgoznak, hogy stabilizálják a működést. Új programot írnak a gépekre.

További részletek

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés