hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

„Segítenek egy asztalhoz ültetni a feleket”

Az emúlt hetek  kórházi feszültségeit számbavéve kérdezi az orvoskamara elnökét a Napi.hu,  hogy számíthatnak-e az orvosok ezekben az ügyekben a kamara érdekvédelmi tevékenységére?

Az eszköz- és pénzhiány, a megbetegítő mennyiségű túlmunka és a vállalhatatlan szakmai kompromisszumok, na meg az alulfizetettség mellett a megaláztatás, félelemkeltés, önkényeskedés is orvosok és ápolók tucatjait készteti menekülésre nap mint nap a magyarországi kórházakból – írja a lap, majd kórházakat és eseteket sorol: Szent Imre, Cholnoky, Szent István, Semmelweis belklinika, Szent János... S felidézik Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár minapi szavait, miszerint például a Szent Imre kórházbeli felmondásokat egyszerű munkaügyi vitának tartja, amellyel kapcsolatban nem kíván vizsgálódni.

- A tömeges kórházi felmondások alapvetően a munkavállaló és a munkaadó közötti ügyletek, szakszervezeti terület, amelybe hivatalosan nem avatkozik be az orvosi kamara  - válaszolta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a lapnak arra a kérdésékre, hogy számíthatnak-e az orvosok a felsorolt ügyekben a kamara érdekvédelmi tevékenységére. Megkeresésre segítenek egy asztalhoz ültetni a feleket, a Szent Imre kórház kapcsán Éger értesült is kapcsolatfelvételről a kamara főtitkára és az orvosok között, a veszprémi orvosok esetében viszont nem tud ilyesmiről. De ez amúgy is a területi kamara kompetenciája lenne - mondta a MOK elnöke a napi.hu-n.

 

(forrás: napi.hu)

cimkék

mok
hirdetés

Könyveink