hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Sikerült kiiktatni a legnagyobb magyar spermabankot

Beszünteti tevékenységét a legnagyobb magyar spermabank – tudta meg a Magyar Idők. Azután jutottak e döntésre, hogy a tisztiorvosi hivatal hónapokra blokkolta a tevékenységüket.

Megszüntette a hímivarsejtgyűjtéssel és -tárolással foglalkozó üzletágát a legnagyobb hazai sejtbank, a Krio Intézet – mondta a lapnak a megbízott főigazgató, Takács Zsuzsanna. Azután döntöttek így, hogy az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) tavaly nyáron vizsgálatot indított náluk, majd feljelentést tett ismeretlen tettes ellen illegális szervkereskedelem – hivatalosan emberi test tiltott felhasználása bűntett – miatt. Ugyan a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda még tavaly októberben megszüntette a nyomozást az ügyben, ám a Krio Intézetnél ennek ellenére úgy döntöttek, nem foglalkoznak tovább ezzel a tevékenységgel.

A nyomozás megszüntetése az OTH gyanúsítását nem támasztja alá, ennek ellenére a rendőrségi eljárás ideje alatt, a hivatal döntése miatt a Krio, a legnagyobb magyar spermabank immár több mint fél éve nem foglalkozhatott donorspermagyűjtéssel, és a meddőségi klinikák sem vehettek át tőle külföldről származó hímivarsejtet. A Krio eddig évente 600-800 mesterséges megtermékenyítéshez adott spermát. Emiatt több meddő pár is az ombudsmanhoz fordult, ahol a panaszok nyomán vizsgálat is kezdődött, amely egyelőre nem zárult le – olvasható a magyaridok.hu-n.

 

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink