hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Sok a halláskárosult fiatal

A fiatalok körében jellemző halláskárosodásokról és azok okairól beszélt az InfoRádiónak dr. Noszek László fül-orr-gégész szakorvos. 

Nem szabad fülhallgatóval olyan hangosan zenét hallgatni, hogy az elnyomja a környezeti zajokat – ezt tanácsolja mindenkinek a fül-orr-gégész főorvos. Noszek László azt mondta, Európában és Magyarországon is egyre több fiatal hallása károsodik, aminek a túl hangos zenehallgatás is oka – olvasható a rádió híroldalán.

„Az utóbbi időben megfigyelhetjük, hogy relatíve nagy számban jelentkeznek hallásproblémákkal fiatalok. Ez az Európai Unióban is tendencia, ami részben a városi élettel függ össze, részben olyan szokásokkal, mint a hangos zenehallgatás a közvetlenül a fülükbe helyezett fülhallgatók segítségével” – mondta Noszek László.

Sokszor az iskolai teljesítmények hátterében is előfordulhat halláscsökkenés, bár ez általában kisgyermekkorban jellemző, és többnyire a középfül eredetű hallásproblémákra vezethető vissza, a felső-légúti betegségekkel, az orrmandula megnagyobbodásával vannak összefüggésben – tette hozzá a szakorvos az InfoRádió riportjában.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés