hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Sürgősségi útmutató

Közel három hónapja kezdte meg működését Pécsett a 400 ágyas klinikán az új sürgősségi osztály, azóta a betegek nehezen igazodnak el: melyik bajukkal hova induljanak? – írja a Bama.

Közel három hónapja kezdte meg működését a 400 ágyas klinikán az új sürgősségi osztály. Ugyanakkor továbbra is működik a baleseti ellátás az Akác utcai klinikai tömbben, a háziorvosi ügyelet a volt megyei kórházban található. Több olvasó is megkereste lapunkat – írják  –, mert az új sürgősségi megnyitása óta nem látják tisztán, milyen panasszal melyik intézménybe menjenek.

– A komplex sürgősségi betegellátás szeptember 29-e óta a 400 ágyas klinikán történik – idézik Kresák Gergelyt, a Klinikai Központ Főigazgatói Hivatalának megbízott vezetőjét. – Itt fogadják az általános sürgősségi esteken túl a neurológiai, a fül-orr-gégészeti, az urológiai és a belgyógyászati eseteket is.

A baleseti ellátás az Akác utcai tömbben maradt. Ha tehát valaki traumatológiai jellegű ellátásra szoruló sérülést szenved, továbbra is oda kell mennie. A jövő év folyamán azonban ebben is lesz változás, hisz a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika visszaköltözik eredeti helyére, a 400 ágyas klinikára, az egykapus sürgősségi ellátás projekt részeként. Akkortól kezdve tehát a gyerekgyógyászati, a szülészeti és az akut pszichiátriai eseteket kivéve minden sürgősségi beteget ott, az új Sürgősségi Befogadó Osztályon fognak ellátni.

A térségi háziorvosi ügyelet továbbra is a Rákóczi úton, a volt megyei kórház épületében működik, a pécsi és térségi betegek számára – olvasható a bama.hu-n.

(forrás: BAMA)

cimkék

hirdetés

Könyveink