hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Szolnokon megújult a PIC centrum

Lezárult a koraszülött és állapotuk miatt intenzív orvosi ellátásra szoruló csecsemők életesélyeinek növelését célzó fejlesztési program a szolnoki Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztályának perinatális intenzív centrumában (PIC).

A projekt teljes költségvetése 140,8 millió forint volt, az összeg 90 százalékát, 126,7 millió forintot pályázat útján elnyert európai uniós pénzügyi forrásból fedezték, a fennmaradó 10 százalékot az állam biztosította.

A perinatális intenzív centrumba korszerű, hi-tech és digitális technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközöket, így klinikai inkubátorokat, perinatális intenzív lélegeztető készülékeket, központi és multifunkciós betegőrző monitorokat, valamint infúziós programozható gyógyszeradagoló pumpákat szereztek be.

Az új gépek-műszerek bevezetése révén a korábbinál bővebb adatszolgáltatás segíti a mielőbbi orvosi döntéseket. Az alkalmazható korszerű terápiák jelentősen mérséklik a szövődményeket, és a korábban nem kezelhető betegségekben is javulás vagy teljes gyógyulás érhető el.

.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés