hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Szuperkórházak: teljes a bizonytalanság Budán

Ha a kormány nem dönt hamarosan az észak-budai szuperkórház helyszínéről, az orvosok elszivárognak a János Kórházból, ami bizonytalanná teheti a betegellátást – hangzott el a HírTv-ben.

A főváros egészségügyi ellátórendszerének átalakítása kapcsán két budai szuperkórház helyszínéről nem sikerült megállapodni, ugyanis Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a múlt héten arról beszélt, hogy a szakpolitika nem támogatja a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb bázisán létrehozandó sokszakmás intézmény kialakítását. Ezzel kapcsolatban Szilágyi Zsolt, az Új Szent János Kórházért polgári kezdeményezés szervezője a HírTv Magyarország élőben című műsorában azt mondta, amennyiben a stratégiai kabinet és a kormány e heti ülésén nem születik végleges döntés, aláírásgyűjtést szerveznek a János Kórház megvédésére, amely az I. és II. kerületi polgárok mellett a Zsámbéki-medence lakosainak egy részét is ellátja.

A civil mozgalom szervezője kifejtette azt is, a pesti oldalon kijelölt helyszínekkel kapcsolatban azért születhetett gyors megegyezés, mert a Honvéd Kórház és a Nagyvárad tér környéke egyaránt érintett az Olimpiához kapcsolódó fővárosi fejlesztésekben.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink