hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Támogatást kap a Zala Megyei Kórház

Uniós forrásból megvalósuló kardiológiai fejlesztés befejezéséhez kap 2,3 milliárd forintos állami támogatást az intézmény.

Közel ötmilliárd forintos TIOP pályázatból alakított ki Kardiológia és Szívsebészeti Centrumot a Zala Megyei Szent Rafael Kórház. A projekt befejezésének határideje 2015. december 31-én lejárt. Mivel a keretösszeg nem fedezte teljes mértékben a projekt megvalósítási költségét, a befejezéshez a kormány több mint 2,3 milliárd forintos többlettámogatást biztosít hazai forrásokból – áll az egészségügyért felelős államtitkárság közleményében.

A fejlesztés legfontosabb eleme a Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum kialakítása volt. Az uniós forrásnak köszönhetően elkészült egy új, 6974 m2-es épület, mely lehetővé teszi, hogy a kardiovaszkuláris betegségben szenvedők új orvosi technológiák alkalmazása révén minél magasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. A projekt keretében sor került a járóbeteg-ellátó épület 3. emeletének, illetve a főépület műtőjének felújítására, eszközeinek fejlesztésére, mely így környezetbarát és gazdaságos működtetést biztosít. Megvalósult továbbá a központi betegirányító rendszer informatikai fejlesztése is, melynek köszönhetően a betegváró folyosón elhelyezett központi beteghívó kijelzőkön szólítják be a várakozókat. A célként kitűzött centralizáció teljes megvalósításához azonban még további fejlesztések szükségesek.

A projekt befejezéséhez szükséges a kivitelezés, valamint az eszköz- és bútorbeszerzések lezárása. Ennek keretén belül több részleg felújítására, valamint a Pózvai telephelyről történő kiköltözésre is sor kerül majd. A kórház célja az aktív ellátások egy telephelyre koncentrálása, a működtetett épületek számának csökkentése, valamint költséghatékonyan fenntartható épületek kialakítása. A folyamatban lévő beruházás befejezéséhez előreláthatólag 10-12 hónap szükséges.

cimkék

hirdetés

Könyveink