hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Tíz éve tartanak tőle, hogy valakinek eszébe jut

A háziorvosi hivatást nem lehet téeszesíteni címmel ír a TEOL az alapellátásban kialakult helyzetről, illetve a háziorvosi szolgálatok várható átalakításáról.

Dr. Horváth Gábor szekszárdi gyermekorvos a lapnak elmondta, tíz évvel ezelőtt már riogatták a csoportpraxissal a háziorvosokat, s azóta tartanak tőle, hogy egyszer valakinek mégis eszébe jut megvalósítani. Még soha nem találkozott egyetlen kollégájával sem, aki egyetértett volna ezzel a szervezeti formával. Nem is értik, hogy miért került ez a gondolat megint elő, amikor az teljesen életidegen. Annál is kevésbé örülnének az effajta változásnak, mert már kialakították a vállalkozásukat a háziorvosok, s ennek keretében igyekeznek a hivatásuknak megfelelő színvonalon dolgozni. Ő maga már a harmadik nemzedéket gyógyítja a megyeszékhelyen, amely abból a szempontból is szerencsés helyzetben van, hogy a státusok be vannak töltve.

Mint hangsúlyozta, a háziorvosi munka merőben más, mint a rendelőintézeti, vagy éppen a kórházi orvoslás. A háziorvos a család orvosa, a gyermekorvos pedig újszülött korától ismeri a gyereket és a családot, akikkel hosszú, évtizedekig tartó intim kapcsolat alakul ki. Ez a hivatásuk lényege, amit nem lehet tömbösíteni, vagy ahogy szemléletesen megfogalmazta, téeszesíteni – olvasható a teol.hu-n.

hirdetés

Könyveink