hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Több tucat halottja van a szíriai kanyaró-kampánynak

A WHO felfüggesztette a kanyaróoltás-kampányt Szíriában, miután legalább 34 gyerek halt meg, akik mind megkapták a vakcinát – írja az Origo.

Az ENSZ támogatásával zajlott eddig az oltókampány a lázadók kezében lévő Észak-Szíriában, ahol legalább 34 gyermek halt meg kínok között, miután megkapta a vakcinát. Az áldozatok száma azonban valószínűleg tovább emelkedik majd, mert Idlib tartomány nyolc városában sok gyereket kezelnek az intenzív osztályon emiatt – számolt be a brit The Guardian – nyomán a lap.

Sok ellenzéki szimpatizáns képeket tett fel a közösségi oldalakra a haldokló gyerekekről, megosztva azt a gyanút is, hogy az oltóanyagot valószínűleg a rezsimhez hű valakik cianiddal mérgezték meg annak érdekében, hogy aláássák az ellenzék iránti bizalmat.

Egy Törökországban dolgozó szír orvos, Mohammad Movasz információi szerint a gyerekek szívverése folyamatosan lassul, miközben a bőrük elkékül – ezek a tünetek pedig megegyeznek a cianidmérgezésével.

Egy üveg negyven adag vakcinát tartalmaz, és az egészségügyi illetékesek szerint két üveg tartalmazhatta a mérgetolvasható az origo.hu-n.

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink