hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Törökszentmiklósi eset: az egyik újszülött jelentősen javult (Frissítve!)

A 35. héten világra hozott csecsemő visszakerült Szolnokra, a 38. héten világra hozott csecsemőt továbbra is a Semmelweis Egyetemen ápolják. Állapota súlyos, de stabil, tette közzé a Semmelweis Egyetem.

A Semmelweis Egyetem az édesanya kérésére az alábbi tájékoztatást adja a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett, 35. héten világra hozott csecsemőről:

A komplex intenzív kezelésnek köszönhetően az újszülött állapota jelentősen javult, ezért – hogy közelebb legyen szüleihez, január 4-én visszakerült Szolnokra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház gyermekosztályára. Arra is van esélye, hogy hosszú távon csak minimális károsodások maradjanak vissza, de akár a teljes gyógyulás is elképzelhető.

A 38. héten világra hozott csecsemőt továbbra is a Semmelweis Egyetemen ápolják, állapota súlyos, de stabil.

A Semmelweis Egyetem továbbiakban is a gyermekek személyiségi jogainak elsődlegességét előtérbe helyezve tájékoztatja a nyilvánosságot és a hozzátartozókat, írja honlapján az egyetem.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt múlt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt. Ecseki Tímea, a Hetényi kórház ügyeletes orvosa múlt pénteken az M1 aktuális csatorna Híradójának elmondta: két fiatal, várandós nő is a kórházukba került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. Hozzátette, a két nő ismeretlen eredetű drogot, úgynevezett kristályt fogyaszthatott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a törökszentmiklósi kábítószerüggyel összefüggésben egy héttel ezelőtt őrizetbe vettek egy 39 éves helybéli férfit. A Szolnoki Járásbíróság hétfőn egy hónapra elrendelte a meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Nem szoktak drogozni és most sem szándékosan használták a kábítószert, állította a TV2 Tényeknek az egyik törökszentmiklósi kismama, aki pszichoaktív szer miatt kórházba került, csecsemőjét pedig császármetszéssel hozták világra. Fátyol Mónika a híradónak azt mondta, hogy szerinte drogot kevertek az italába.

A két kismama csütörtökön saját felelősségére már elhagyta a kórházat. Az ismeretlen pszichoaktív szertől rosszul lett hatfős társaságból két embert még az intenzív osztályon ápolnak, egyikük továbbra is életveszélyes állapotban van, közölte az Index.

(forrás: Semmelweis Egyetem, MTI, Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés