hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Újabb két karon osztottak diplomát a Semmelweis Egyetemen

A gyógyszerészek és az általános orvosok diplomaosztója után a fogorvosi és az egészségtudományi kar minapi rendezvényéről is beszámol a Semmelweis Egyetem honlapja.

Eskütételüket követően dr. Szél Ágoston rektor és  dr. Gerber Gábor megbízott dékán avatta fogorvosdoktorokká a Fogorvostudományi Karon végzett hallgatókat a Madách Színházban. A 86 magyar és 50 külföldi hallgató közül 22-en summa cum laude, 101-en cum laude, míg 13-an rite minősítéssel fejezték be tanulmányaikat – írják a honlapon

Ünnepi beszédében dr. Hermann Péter megbízott oktatási rektorhelyettes arról is szólt, hogy összevetették a mostani és az ezt megelőző, magyarul tanuló évfolyam eredményeit, és több adat alapján egyértelművé vált a megérzésük: a mostani sokkal erősebb. Közülük ugyanis többen végezték el öt szemeszter alatt az egyetemet és lényegesen többen fejezték be tanulmányaikat summa cum laude minősítéssel is.

Eskütételüket követően dr. Merkely Béla rektorhelyettes és dr. Nagy Zoltán Zsolt dékán avatták diplomásokká az Egészségtudományi Kar 388 végzett hallgatóját. A nyilvános ünnepi oklevélátadó tanácsülésen az ápoló, a gyógytornász, a dietetikus, a mentőtiszt, a szülésznő, a népegészségügyi ellenőr, a védőnő, az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus, az ápolás MSc, a fizioterápia MSc, a táplálkozástudományi MSc, az addiktológiai konzultáns és az egészségtudományi szakfordító tolmács képzéseken sikeresen záróvizsgát tett hallgatók vehették át okleveleiket. 362-en magyar, míg 26-an angol nyelvű képzésben vettek résztolvasható a semmelweis.hu beszámolójában, melyben már a közeli jövőt is jelzik: hamarosan magyar nyelvű klinikai logopédus BSc szakirány, egészségügyi tanár és ifjúság-egészségvédelem mesterképzés, valamint angol nyelvű egészségtudományi kommunikátor szakirány is indul a karon. 

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink