hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Újraélesztették a mentők a 24 hetes újszülöttet

A mentők néhány nappal ezelőtt, késő este kapták a jelzést, hogy Budapesten egy fiatal, 24 és fél hetes terhes kismama görcsöl – írja a 24.hu.

A nagymama sírva szaladt eléjük, azt mondta, a baba éppen most született meg és úgy látja, hogy halott. Az ápoló és a mentősofőr berohantak lakásba, ahol a sokkos állapotban lévő édesanya a fotelben ült, lába között köldökzsinóron a picivel. A mentőautó vezetője értesítette a mentésirányítást, ahol a telefonos munkatársunk gyorsan riasztotta a Peter Cerny Koraszülött Alapítványt és a 72-es eset kocsit.

Gyors vizsgálat után kiderült, hogy a baba nem lélegzik és szíve is alig vert, és romlott az állapota. A konyhaasztalon csináltak helyet az ellátáshoz, lámpát tettek a baba fölé és miután oxigént kapott, elvágták a köldökzsinórt. Az anyukánál shockfektetést alkalmaztak, ezalatt a szolgálatvezető főorvos – dr. Kocsis Tibor – telefonon adott instrukciókat. A kicsit szájon át lélegeztették, és lassan erősödni kezdett a pulzusa, majd a spontán légzése is beindult, közli a lap.

“A mentésben résztvevő Bajtársaink: Papp Márió ápoló, Németh Péter gépkocsivezető, Lénárt Dávid mentőtiszt, pesterzsébeti állomásvezető, Galgó Pál gépkocsivezető mentőtechnikus és Orosz Máté szakápoló, tiszthallgató. A babának és az édesanyának jó egészséget és sok boldogságot kívánunk, Bajtársainknak pedig gratulálunk és további sok sikert kívánunk” – írta közleményében az Országos Mentőszolgálat.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés