hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Útmutató készült a kórházi dokumentáció kiadásához

Ajánlást készített az egészségügyi dokumentáció másolási díjaira és a kikérése esetén alkalmazandó formanyomtatványra vonatkozóan a betegjogi központ.

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) - a közleménye szerint – a betegjogi képviselői segítségével felmérte a hazai kórházak előírásait, és megállapította, hogy az egészségügyi szolgáltatók egymástól jelentősen eltérő gyakorlatot alkalmaznak az egészségügyi dokumentáció másolásával, valamint a másolatot tartalmazó CD/DVD-felvételek kiadásával kapcsolatban felmerülő díjak számítása során. Ezért az OBDK - a Magyar Kórházszövetség együttműködésével - a másolási díjakra ajánlást, valamint a másolat kikérése során alkalmazható formanyomtatványra mintát készített, amelyet elküldött a kórházaknak, a járóbeteg-ellátóknak és elérhetővé tett a honlapján.

Az OBDK célja az egységes ajánlással az, hogy az ország különböző pontjain azonos feltételekkel lehessen hozzájutni az egészségügyi dokumentációhoz, az egészségügyi szolgáltatók pedig a másolás reális költségeit tudják érvényesíteni.

hirdetés

Könyveink