hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Változásokat jelentett be a Semmelweis Egyetem rektora

Már a közeledő 200. születésnap is szóba került a Semmelweis Egyetem idei névadónapi ünnepségén – derül ki az intézmény honlapján közölt tudósításból.

Dr. Szél Ágoston ünnepi beszédében bejelentette: átvette rektori megbízólevelét a köztársasági elnöktől, így július 1-től megkezdődik számára a második vezetői ciklus. Az 2018-ban, Semmelweis születésének a 200. évfordulóján telik majd le.

A rektor jelezte, a második ciklusának hangsúlyai egészen biztosan máshova helyeződnek. Mind a felsőoktatás, mind az egészségügy átalakulásban van. Másfajta szemléletre, másfajta gondolkodásra, másfajta harckészültségre van szükség a következő hónapokban – fogalmazott.

Kitért arra: ezzel összefüggésben markáns változtatásokat valósít meg a rektori vezetésben. A megnövekedett feladatok miatt különválasztja az általános és az oktatási rektorhelyettesi posztot. Szavai szerint ennél jelentősebb változás, hogy míg az első három évben a Klinikai Központ vezetőjeként ő felügyelte a betegellátást, a következő időszakban ezt másra bízza. Ez egy új helyzet, ami elé várakozással nézek – mondta, hozzátéve: az első időszakban jó volt, hogy az egyetem egészét egyben látta, most azonban úgy gondolja, az egészségügy olyan kihívások előtt áll és olyan strukturális átalakításokra van szükség, hogy helyes, ha a rektor ezt a feladatot másra bízzaolvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink