hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Volt egy kis pénzeső

Újabb egészségügyi fejlesztésekre, illetve már jóváhagyottak keretnövelésére ítélt meg pénzt a kormány a 2007-2013-as uniós támogatási alap terhére, derül ki  a Magyar Közlönyből.

A 1543/2015. (VIII. 3.) Korm. határozat (A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2. prioritása keretében megvalósuló egyes projektek vonatkozásában kötelezettségvállaláshoz, támogatási szerződés megkötéséhez, módosításához történő hozzájárulásról) közel kéttucat kórház több mint tízmilliárdnyi fejlesztése esetében döntött a beruházás befogadásáról, támogatásnövelésről, illetve a támogatási szerződések aláírásáról.

Új támogatott projektként jelent meg 1,25 milliárddal a „Minőségfejlesztés a Bajai Szent Rókus Kórházban”, melynek keretében a minimumfeltételek megteremtéséhez nyertek pénzt, 2,29 milliárddal a „Janus Pannonius Program – az eszközállomány és a kiemelt progresszivitású ellátások fejlesztése Pécsett” elnevezésű pályázat,  2,59 milliárddal a „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban”.

A teljes határozat a konkrét összegekkel letölthető a Magyar Közlönnyel.

hirdetés

Könyveink