hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Zombor Gábor Balóval, magyarul - nőhet az alapdíj!

A Magyarul Balóval című műsor (RTL Klub) vendége volt tegnap az egészségügyi államtitkár: beszéltek új kórházról, finanszírozásról, hiányzó ápolókról is.

A műsorban elhangzott, hogy még Húsvét előtt leadják a kormánynak az új budapesti kórházra vonatkozó tárcajavaslatot, mely szerint legalább három alkalmas helyszín közül választhat majd a kabinet. Az államtitkár utalt arra is, hogy – itthontartásukra  – a szakorvosokéhoz hasonló ösztöndíjrendszer indul el az ápolóképzésben.

A beszélgetésben többször visszatértek arra a kérdésre, hogy ha áprilisban elindul az új kórházi rendszer (Zombor szerint elindul), de nem zárnak be kórházat, s nem romlik az ellátás (Zombor szerint nem fog), de nem kerül több pénz a rendszerbe (Zombor szerint akkor fog, ha az egészségügy átszervezte magát), akkor mitől nem fognak újra eladósodni az intézmények? Baló György többfordulós makacssága végül kihúzott egy számot az államtitkárból: eszerint van egy előterjesztés, ami a kórházfinanszírozásban az alapdíjat jelentősen megemelné, a jelenlegi 150 ezret az első lépésben 180 ezerre. Hogy mikortól? Amikor az egészségügy átszervezte magát... További részleteket a beszélgetés felvételében talál.

(forrás: RTL Klub )

cimkék

hirdetés

Könyveink