2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Zsúfoltak a francia kórházak

Túlterheltek a francia kórházak az influenzajárvány miatt, a sürgősségi osztályok már elérték a kapacitásaik határát.

„A tét az, hogy biztosítani tudjunk elég kórházi ágyat” – Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter, kérve a nem sürgős beavatkozások elhalasztását a kórházaktól, amelyek túlterheltté váltak az influenzajárvány miatt. A tárcavezető arra számít, hogy a járvány jövő héten éri el a csúcspontját.

 Marisol Touraine szerint valószínűleg súlyos lesz az influenza mérlege, de az egészségügyi rendszer készen áll a betegek fogadására. Ugyanakkor megerősítette, hogy a sürgősségi osztályok mér elérték a kapacitásaik határát az influenzás betegek ellátása miatt. Azt is jelezte, hogy megfontolandónak tartja az egészségügyi dolgozók számára az influenzajárvány elleni védőoltás kötelezővé tételét. A becslések szerint jelenleg évente csak 25-30 százalékuk oltatja be magát a vírus ellen.

Tavaly november 1. óta 627 influenzás beteget kezeltek a francia kórházakban, közülük 52-et elhunytak. Többségük (85 százalék) 65 évnél idősebb ember. Influenzás megbetegedéssel elsősorban idős emberek kerülnek kórházba, 12 százalékuk 65 és 79 év közötti, 70 százalékuk pedig 80 évnél idősebb. Hivatalos adatok szerint a járvány elmúlt négy hetében a 65 millió lakosú országban 784 ezren fordultak orvoshoz influenza miatt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink