hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

7 irodával és 12 információs ponttal hálózzák be az országot

Hét regionális irodát alakított ki a betegjogi központ (OBDK) 915 millió forint uniós forrásból - közölte az intézmény főigazgatója keddi budapesti projektzáró sajtótájékoztatóján.

Novák Krisztina elmondta a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című októberben lezáruló program eredményeként Zalaegerszegen, Pécsen, Székesfehérváron, Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Budapesten van már irodájuk. Tájékoztatása szerint területi irodáik a lakossági tájékoztatáson túl a régiókban működő, de eddig szakterületenként elkülönült jogvédők együttműködésére is lehetőséget teremtenek.

Novák Krisztina főigazgató közölte, az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból 12 megyei kormányhivatalban integrált jogvédelmi információs pontokat is létrehoztak a jogvédelmi hálózat szolgáltatásainak könnyebb eléréséhez, továbbá a programban 453 egészségügyi, szociális vagy gyermekvédelmi területen dolgozó szakembernek jogvédelmi képzést is nyújtottak.

Beszámolója szerint 619 szakmai műhely és lakossági fórum, továbbá húsz szakmai füzet és nyolc tájékoztató anyag segítette az érdeklődők felvilágosítását, jogtudatosítását és a jogvédelmi hálózat megismerését.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink