hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

"Csak tűzoltásra elég"

A sonline.hu dr. Lassu Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) somogyi szervezetének alelnökével beszélgetett a háziorvosok 10 milliárd forintjáról.  

Az alaptámogatást kiegészítő forrásra a háziorvosok feltételek nélkül várnának, hiszen éppen a praxisok alulfinanszírozottsága miatt van szükség az összegre, vagyis ezért nem lehetne pluszmunkát elvárni tőlük – olvasható a sonline.hu-nAlapvetően nem a megnövekvő munkateherrel van baj – nyilatkozta a lapnak Lassu Gyula – hanem a feladat értelmetlenségével. Ez a fajta felmérés ugyanis nem nyújt többet a beteg számára, s nem befolyásolja az egészségügyi ellátását.  

Egy somogyi háziorvos teljes mértékben egyetértett a MOK somogyi alelnökével, s hozzátette, szerinte aggályos is az állapotfelmérés, hiszen nemcsak egészségügyi, hanem szociológiai problémákra is ki kellene térni, utóbbiak megválaszolása viszont már az orvos-beteg közötti bizalmi viszonyon múlik, s ha az érintettek be is számolnak helyzetükről, nem azért tennék, hogy statisztika készüljön róluk.

Lassu Gyula szerint a tízmilliárdból havi 130 ezres támogatás jut mindenkinek, persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az érintett orvosoknak ennyivel nő a fizetésük.
Az összeg egy részét elviszi a rezsi, s javítani kell a szakszemélyzet fizetésén is, melyet szintén ebből kell majd kigazdálkodni – mondta a siófoki háziorvos. Amúgy ez a plusztámogatás csak tűzoltásra elegendő, hiszen köztudott, a háziorvosi szakma súlyosan alulfizetett.

A cikk folytatódik a sonline.hu-n.

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink