hirdetés
2016. május. 25., szerda - Orbán.
hirdetés

"Egyensúly " vándordíj egészségügyieknek

Négy egészségügyi intézményt részesített kitüntetésben az Országos Vérellátó Szolgálat. Olyan kórházak kaptak elismerést, ahol a tavalyi eredmények alapján, kiemelkedő tevékenységet folytattak a vérellátás, szervdonáció területén.

Az „Egyensúly Díj” minden évben azt a kórházat illeti, amelyik a megelőző évben a legtöbb véradót szervezi a felhasznált vérkészítményekhez viszonyítva. Azé az elismerés, aki nemcsak igényeket támaszt a vérellátással szemben, hanem tevőlegesen segíti azt. Köszönet a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján minden kórházi dolgozónak, aki korrekt információt ad az irányított véradásról, és annak üzenetét úgy tudja átadni, hogy a beteget szeretők jó érzéssel adjanak vért.

A vérellátás az igények, szükségletek és a véradók által adott vérmennyiség egyensúlya, amelynek egyetlen nyugvópontja van, csakúgy mint a Gömböc-nek, ami maga a vándordíj. Az Országos Vérellátó Szolgálat "Életet adományozó Kórház Díj"-a is, egyfajta köszönet azoknak a kórházaknak, ahol a legtöbb szervkivételre alkalmas donort jelentették és ápolták a transzplantációra váró betegek életének megmentése érdekében. Ebben a kitüntetésben idén a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Zala Megyei Kórház részesült.

Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés