hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

"Ezer sebből vérzik"

"Az egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzése” nevű KEOP-projekt kritikáját fogalmazza meg Hadházy Ákos az Index cikkében.

Hadházy Ákos, az LMP politikusa szerint a tavalyi kórházi eszközbeszerzés a dolgozók egészségét veszélyeztetheti – olvasható az Indexen.
Ezer sebből vérzik az eredetileg 9 milliárdos (végül közel 50 milliárdosra duzzadt) „egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzése” névre keresztelt KEOP-projekt – jelentette ki a lap tanulsága szerint Hadházy Ákos. 2015 májusában írták ki, öt nap volt véleményezésre, majd rohammunkában próbálták a hatalmas fejlesztést véghezvinni, elképesztő közbeszerzési és elképesztő szakmai módszerekkel. Az NFM által diktált tempó akkora volt, hogy a nagy gyártócégek, mint a Siemens és GE nem bírta gépekkel, így volt olyan kórház, ahova egyszerűen nem jutott már CT vagy röntgen.

Hadházy Ákos a 14. korrupcióinfóján elmondta, szerinte teljesen érthetetlen közbeszerzési szerkezettel, kartellgyanúsan, horribilis drágán történtek a beszerzések – írja az Index. Ez annyira feltűnő, hogy a Gazdasági Versenyhivatal is kénytelen volt lépni. Az Index is beszámolt róla, hogy vélhetően valamelyik versenytárs feljelentése nyomán a GVH „házkutatást” tartott a beszerzésben résztvevő cégek központjában. A hivatal 21 cégre csapott le, de volt olyan cég is, amelyik megúszta a kartellgyanú miatt indult ellenőrzést.
A teljes cikkért kattntson az index.hu-ra.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink