hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

"Legfeljebb béremelésre lenne elég"

Mennyit ér 100 milliárd forint, és milyen a "csorgási sebessége"? Erről szól továbbra is a diskurzus, ezúttal a HírTV riportjában.

Legfeljebb a visegrádi négyek szintjének elérésére van esély a miniszterelnök, Orbán Viktor szerint, több év alatt – írják a televíziócsatorna internetes oldalán. Bár az egészségügyi bértárgyalásokon a szakma már 2016-ra is béremelést követel, a szaktárca államtitkára csak jövőre ígéri a 100 milliárdos pluszforrást. És az sem biztos, hogy ez a pénz mind a keresetekre megy. „Fontos, hogy itt nem egyszeri intézkedésekben kívánunk megállapodni az egészségügy területén, hanem egy hosszú távú, több évre nyúló garanciát jelentő programot szeretnénk indítani, pontosan azért, hogy mindenki számítson arra, aki az egészségügyben dolgozik, hogy 2017-ben és az azt követő években is milyen többletjuttatásokra számíthat az ágazat, és abból mi az, ami őt illetheti meg akár ápolóként, akár orvosként, akár szakorvosként, fiatal orvosként minden téren. Ezért fontosak a tárgyalások erről a 100 milliárd forintos többletforrásról” – idézi Rétvári Bencét a hírportál.

A Magyar Orvosok Szövetsége szerint a 100 milliárd legfeljebb a béremelésre lenne elég, ahhoz azonban, hogy javuljon az intézmények felszereltsége, és megszűnjenek a kórházi adósságok, ennél jóval több kell. „Amit mondanak, hogy 4-5 év alatt szeretnék elérni a visegrádi 4-ek átlagát. Tehát, ha 4-5 év alatt évente 600 milliárdot, akkor talán már idén bele kéne tenni a 100 milliárdot, jövőre talán még egy 100-200 milliárdot, és akkor utána még a fennmaradó részt pedig a harmadik és negyedik évben” – idézi Elek Norbert, a Magyar Orvosok Szövetségének elnökségi tagjának szavait a HírTV.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink