hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A családokban zajlik a legvéresebb háború

Több ember veszíti életét a főként a nőket és a gyerekeket érő családon belüli erőszakban, mint háborúkban – tárta fel két egyetem kutatóinak közös tanulmánya – írja az MNO.

„A háborúk minden egyes civil áldozatával szemben nagyjából kilenc embert ölnek meg személyek közötti vitákban” – írta tanulmányában Anke Hoeffler, az Oxfordi Egyetem és James Fearon, a Stanford Egyetem kutatója. Becslésük szerint a családon belüli vitáktól a háborúkig terjedő erőszakcselekmények – főként a termeléskiesés miatt – évente 9,5 ezer milliárd dollár kárt okoznak a világgazdaságnak, ami a világ GDP-jének 11,2 százalékával egyenlő.

A becsült költségeket alapul véve – a gyermekek sérüléseinek ellátásától a gyermekjóléti szolgálatok költségéig – a tanulmány készítői kiszámolták, hogy a gyerekek elleni, nem halállal végződő erőszakcselekmények a gazdag országok GDP-jének 1,9 százalékát, a Szaharától délre fekvő afrikai térségben – ahol a súlyos fenyítés mindennapos – a 19 százalékát viszik el. – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink