hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A csoda is kevésnek bizonyult

Szócska a jelenlegi körülmények között csodát tett, hogy sikerült nagy botrányok nélkül „lehoznia” a négy évet, de mindez a kormány központjából nézve erélytelenség volt – írja a Hetek.

A lap Szócska Miklós egészségügyi államtitkár esetével példálózva magyarázza, hogy miért küld majd – szakemberek helyett  – több politikust a Fidesz a következő kormányba.

Hiába tűnik kívülről úgy – írják – , hogy Szócska sikeres vezető, hisz a kardinális átalakítások és az államosítás ellenére – a lázongó oktatással szemben – békés területnek számít az egészségügy, mégis ha a Fideszben számosan puhának értékelték az államtitkár munkálkodását, illetve erőtlennek tartották a lobbiérdekek letörésére tett erőfeszítéseit. Bár Szócska Miklós védelmezői szerint az államtitkár előtt lehetetlen küldetésként állt, hogy a végletekig takarékos gazdálkodás mellett a kórházak adósságait kordában tartsa, valamint a bonyolult és ellentmondásos finanszí­rozási rendszer mellett hatékonyabb működést hozzon létre.

Az államtitkár sorsa egy közeli tanácsadója szerint akkor pecsételődhetett meg, amikor tavaly nyáron kiderült, hogy az államosítás ellenére magasabb a kórházak adósságállománya a tervezettnél. A kormány kisegítette a kórházakat, de a „hiba” nyomot hagyott Szócska megítélésén, noha a kormány pénzügyi mindenesével, Naszvadi Györggyel, az államháztartásért felelős államtitkárral elrendezte az ügyet – olvasható a hetek.hu-n.

(forrás: Hetek.hu)
hirdetés

Könyveink