hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

"A félelem bére helyesebb kifejezés lenne"

„A nehezen felfejthető érdekek, függőségi viszonyok és hazugságok szinte áthatolhatatlan erdejét meg kell ritkítani” – összegzi egészségügyi cikksorozatát az mno.hu.

A lap így szűri le a sorozat egyik legfontosabbnak ítélt tanulságát: „a  szinte diktatórikusan hierarchizált és zárt működés üldözi el a köldöknézegetésre és meghunyászkodásra immár képtelen orvosgenerációt, miközben az orvoshiányon és a rossz össztársadalmi közérzeten keresztül nehezíti a gyógyítást és gyógyulást, illetve a vitális társdadalom kialakulását.
A doktorok, s nem csak a fiatalok, nem hobbilázadás okán küldik ki véleménynek „álcázott” segélykiáltásaikat a közbe. Valójában egy a korrupció jeleit magán viselő monolit rendszert utasítanak el annak minden kontraszelekciójával és rossz szájízt okozó megalkuvásaival együtt. Például a hálapénz, aminek már az elnevezése is velejéig cinikus és hazug, a félelem bére helyesebb kifejezés lenne, tisztességes orvosok ezreinek okoz komoly belső feszültségeket, miközben a betegek állítólag egyre vékonyabb borítékokkal próbálják megvásárolni az egészségüket és bebiztosítani magukat. A napi tapasztalatokról érdemes megkérdezni a sokat emlegetett „kisembert”, aki nem rendelkezik a megfelelő telefonszámokkal. Figyelni kellene azon gyógyítók szavaira is, akik az anyagi nehézségeken még csak túllépve a belső és erősen mérgező feszültségek miatt veszik föl a nyúlcipőt” – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink