hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

„A fórum az elejétől a végéig lincshangulatban telt” (FRISSÍTVE: miért hallgat az egészségügyi államtitkár?)

Leiskolázták a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szakképzés-szervezési főosztályvezetőjét a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola szülői fórumán – írja a NOL.

A feszült hangulatú eseményre azért került sor, mert a Klik április 13-án arról értesítette az egészségügyi szakképzés fővárosi bázisának számító iskolát, hogy "a kormány március 18-án elfogadta" a jogutóddal történő megszüntetést - idézi fel a Népszabadság. - A javaslat szerint az iskola közel 1200 tanulója és 70 pedagógusa hat másik középiskolába kerülne át. A javaslatot, élénk tiltakozás követte. Ennek része volt a hétfői fórum, amelyet a Klik "nem sajtónyilvános" rendezvénynek nyilvánított. Az iskola előtt rendőrök várakoztak, amire sokan felkapták a fejüket. A fórumot, amelyen legalább ötszázan vettek részt, nem sikerült végül hermetikusan elzárni a nyilvánosság elől.

Jöttek a szülői kérdések – ezt már az ugyancsak kizárt Index írja az eseményeket rekonstruálva  –, amelyeket a KLIK szakképzési főosztályvezetőjének, Halász Józsefnek tehettek fel. Halász nem tette zsebre, amit kapott, látszott, hogy nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel, a tanácstalansága tetőfokán elővette a bombaérvet: én csak egy kormányhivatalnok vagyok.

Halász első megszólalásában elárulta, hogy szeptembertől a Wallenberg nem ebben az épületben fog működni, majd magának körülbelül ötvenszer ellentmondva ismételgette, hogy még nincs döntés, még bármi lehet, a KLIK csak megkezdte az átszervezést, a végső szó a miniszteré, Balog Zoltáné.

Halász azzal igyekezett tompítani a felháborodást, biztatta a hallgatóságot, hogy bátran mondják el a véleményüket, ő meg majd továbbítja. Erre a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy "rendkívül megalázó helyzetbe hozzák a szülőket", hiszen úgy tűnik, mintha kikérnék a véleményüket, de tulajdonképpen azt sem tudják, miről. És valóban, a KLIK képviselője egyszer sem fejtette ki, hogy valójában miről is vár véleményt.

De azt azért elmondta, hogy ugyan hatástanulmány nem készült az iskola bezárásáról, vannak "részletes elemzések", amelyek tartalmát nem mondhatja el a hallgatóságnak. Az ilyen, és ehhez hasonló megnyilvánulások miatt a fórum az elejétől a végéig lincshangulatban telt – olvasható az index.hu-n.

FRISSÍTÉS (2015.04.21. 11:27):
A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ) egészségügyi-szakmai szempontból is veszélyes lépésnek tartja a Raul Wallenberg Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetéséről, feldarabolásáról szóló terveket – ennek kapcsán  közleményében Zombor Gábor államtikárt szólítja meg: miért nem tesz semmit?

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink