hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

„A kormány nem vevő a tarhálásra”

„Huszonöt év alatt tizenöten futottak neki a Nagy Feladatnak, és közülük nemcsak hogy kevesen vették sikerrel az akadályt, de sokan csak egy-két évet bírtak” – írja az egészségügyről a Magyar Idők.

„Nemcsak évekig, de minden bizonnyal évtizedekig lehet még azt játszani, hogy a politikusok az egészségügyiekre, ez utóbbiak meg a politikusokra mutogatnak, hogy „lám, ők tehetnek mindenről”, de negyedszázaddal a rendszerváltás után jó lenne belátni végre, hogy ez nem vezet sehová.

Az egészségügy hangadóinak, az orvosi, szakmai és egyéb érdekcsoportoknak ennyi idő alatt fel kellett volna már fogniuk, hogy ha csak a rövid távú érdekeiket tartják szem előtt, és nem fognak össze, nem állnak a politika mellé, hosszú távon teljesen ellehetetlenülnek. Ha másból nem, hát az évtizedek óta működtetett hálapénzrendszer miatt kialakult bizalmi válságból levonhatnák a megfelelő következtetést. Annak is nyilvánvalóvá kellett válni a számukra, hogy ez a kormány nem vevő a folytonos siránkozásra, a tarhálásra, ehelyett – lássuk be, joggal – azt várja el, hogy az egészségügy szereplői is bizonyítsák hajlandóságukat a változásra, a változtatásra” – olvasható a magyaridok.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink