hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A magánrendelőkben is telephelyet nyithat az adóhivatal

Az eddigi sikereken felbuzdulva kiterjesztené jövőre az online pénztárgépek használati körét a kormány – írja a Magyar Nemzet Online.

Egyelőre titkolózik a nemzetgazdasági tárca az elképzelés részleteiről, azonban a korábban kiszivárgott információk alapján a feketézéssel leginkább érintett személyi szolgáltatások területén várható az új típusú kasszák felbukkanása.

Megkeresésünkre – írja a lap  – a nemzetgazdasági tárcánál egyelőre nem árulták el, pontosan mely területeken kötelezik majd a cégeket az online átállásra. Azonban az eddig kiszivárgott hírek szerint várhatóan a feketézéssel leginkább érintett személyszolgáltató területek következnek, ilyen például a fodrászat, a kozmetika, a magánorvoslás és a taxizás.

Az eddiginél kevesebb, néhány tízezer vállalkozást érinthet az online átállás következő köre, ami piaci szakértők szerint gyorsabban lezajlik majd, mint a főpróbának számító, két évig tartó bevezetés a kereskedelemben. Annál is inkább, mert az átállásra kevesebb időt szán majd a módosítandó pénztárgéprendelet, illetve az sem kizárt, hogy bizonyos bevételhatár fölött lesz csupán kötelező a kézi nyugtaadást helyettesítő pénztárgéphasználat. Ráadásul, mivel a gyártók mostanra felzárkóztak az igényekhez, nem fordulhat elő, hogy újból készülékhiány alakul ki a piacon, s a technikai háttér mostanra kiépült az adóhivatalnál – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink