hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A várólisták visszanőnek

Alig több, mint három kilométernyi autópálya árából, 8 milliárd forintból fel lehetne számolni a várólistákat Magyarországon, az egészségbiztosító számításai szerint – írja a Világgazdaság.

Ehhez képest a kormány ennek mindössze az egytizedét, 800 millió forintot szavazott meg egy évvel ezelőtt arra, hogy a kórházak felgyorsítsák a térd- és csípőprotézis-beültetéseket. Így nincs mit csodálkozni azon, hogy alig változott a helyzet. Az országos várólista-nyilvántartás szerint csípőprotézisre ez év elején 656 nap volt az átlagos várakozási idő, és majdnem 9200-an álltak sorban, most 487 napot kell átlagosan a beavatkozásra várni, és a listán 8346-an vannak. Térdprotézisért idén január elején10272-en álltak sorba, átlagosan 906 napig, most 9721-en várakoznak, átlagosan 743 napig.

A 800 millió forintot 23 intézmény között osztották szét, hogy azok a leghosszabb ideje sorban álló 1300 páciensnél az év első három hónapjában elvégezzék a beavatkozást. Ez nem sikerült, így az OEP a határidőt, immár másodszor meghosszabbította, ezúttal november végéig – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink