hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Adómentesen lesz ajánlható a szűrés?

Egy adócsomaghoz benyújtott módosító indítvány tenné lehetővé, hogy a munkáltatók ilyen módon ajánlhassanak egészségügyi szűrést beosztottjaiknak, írja a Magyar Idők.

A változtatással több százezerrel nőhet azon munkavállalók száma, akik eljutnak az állapotfelmérő vizsgálatokra és életminőség-javító kezelésekre – olvasható a portálon.

Az adómentesség fontos feltétele, hogy a lehetőség a cég valamennyi alkalmazottját, még a kirendelt munkavállalókat is azonos módon illesse meg, vagy a lehetőségről mindenki értesülhessen. Ez a részletszabály fontos lehet, garantálhatja, hogy ne csak az úgynevezett menedzserszűrések legyenek adómentesek. Azaz ne csupán a vállalkozások vezetői juthassanak könnyített feltételekkel egészségügyi ellenőrzéshez, hanem az adott cég valamennyi munkatársa igénybe vehesse a lényeges vizsgálatokat – írja a magyaridok.hu munkatársa.

A lap kormányzati forrásból úgy tudja, hogy a javaslat nyomán akkor járhat majd az adómentesség, ha a munkáltató privát keretek között szűrési, orvosi vizsgálati lehetőséget vásárol az alkalmazottaknak.

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink