hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Adósság: nőnek a számok

Sokmilliárdos bombán ül a kormány - óriási gondban a kórházak – címmel ír a Napi.hu az Államkincstártól származó legfrissebb adósságadatokról.

A fejezetenkénti tartozásállományból kiderül, az emberi erőforrás (Emmi) és az igazságügyi tárca kivételével, (ahol csak kis mértékű a növekedés) csaknem az összes tárcánál és intézménynél csökkent a ki nem fizetett számlák összege. Az októberi 82,3 milliárdról 82,3 milliárdra gyarapodó adósságot maga előtt görgető Emmi intézmények közül az elmúlt hónapban kiemelkedően nőtt néhány gyógyító funkciót is ellátó egyetem adóssága. A SOTE-nél ez 2,8 milliárdról 3,4 milliárdra emelkedést, a Szegedi Tudományegyetemen 2,4 milliárdról 2,8 milliárdra való növekedést jelentett.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet tartozása 2,3 milliárd forintról csaknem 3 milliárdra  duzzadt egy hónap alatt. A Pécsi Tudományegyetem viszont 4,5 milliárdról 4,45 milliárdra faragta adósságát. A honvédelmi tárcához tartozó Honvédkórház tartozása ezzel szemben felfelé haladva átlépte a 4 milliárd forintot – olvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink