hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Átírják a költségvetést, idén is pénzt adhat a kormány az egészségügynek

A költségvetési hiány nem változik, de 500 milliárd forintot oszt szét a kormány az idei évben a parlament honlapján megjelent törvénymódosítási javaslat szerint, közölte a vg.hu.

Az osztogatásra azért van lehetőség a 2016-os költségvetés módosításának most benyújtott indoklása szerint, mert több adóbevételre számít a kormány. Szerintük társasági adóból, általános forgalmi adóból, jövedéki adóból és például a személyi jövedelemadóból is több pénz fog befolyni, írja a lap.

A kormány folyamatos egyeztetéseket folytat az egészségügyben dolgozók bérhelyzetéről az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel. Amennyiben ezen egyeztetések eredményeként, vagy a kormány döntése alapján egyéb célból az egészségügy számára többletforrásra lesz szükség 2016-ban, az a költségvetési törvényben biztosított felhatalmazás alapján a Gyógyító-megelőző ellátás jogcímcsoport egyes előirányzatainak megemelésével év közben biztosítható. A kormány – a költségvetési mozgástér figyelembevétele mellett – saját hatáskörben biztosíthat többletforrást az egészségügyi ágazat számára a 2016. évben, ehhez nem szükséges a költségvetési törvény módosítása.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink