hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Európai és amerikai diplomával is büszkélkedhetnek

Európában és az Egyesült Államokban is elismert végzettséget szereztek azok a diákok, akik elvégezték az egyedülálló, kettős diplomához vezető BSc Ápoló képzést a Semmelweis Egyetemen.

A 2007-ben indult TCN Atlantis (Transatlantic Curriculum in Nursing) programra nagy volt a túljelentkezés, és végül 15 magyar hallgató vehetett részt, akik közül tízen már lediplomáztak.

A példaértékű felsőoktatási programot három egyetem – egy amerikai (Nazareth College of Rochester), egy finn (Laurea University of Applied Sciences ) és egy magyar (Semmelweis Egyetem ETK) – együttműködésével hozták létre. Olyan tantervet és csereprogramot alakítottak ki, amely elvégzése után a hallgatók kettős, európai és amerikai diplomával büszkélkedhetnek.

A hallgatóknak lehetőségük volt két szemesztert az Egyesült Államokban, egyet pedig Finnországban végezni. A képzés idén zárul, amelynek tapasztalatait egy szeptember 21-ei zárókonferencián osztották meg a program koordinátorai és a végzett hallgatók – közli a Semmelweis Médiasarok.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink